Zalm met kruidentopping uit de oven

zalm_kruidentopping (4K)

  • 2 takjes dille
  • 3 takjes platte peterselie
  • 3 sprietjes bieslook
  • 1 theel. Franse mosterd
  • 20 g becel pro.activ romig
  • 1 mespunt zwarte peper
  • 300 g krielaardappelen
  • 400 g sperziebonen
  • 300 g zalmfilet met huid
  • 1 citroen

Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Hak de groene kruiden fijn.
Prak er met een vork de mosterd en de Becel pro.activ romig door.
Breng op smaak met peper.
Was de krielaardappelen.
Haal de boontjes af.
Kook de krieltjes in water zonder zout in ca. 15 minuten gaar.
Kook de boontjes in ca. 7 minuten beetgaar.
Snijd de zalm in 2 gelijke stukken en leg ze in een ingevette ovenschaal.
Druppel er citroensap over.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de zalm, in 10 minuten, in de voorverwarmde oven net gaar worden.
Neem de schaal uit de oven en verdeel het kruidenmengsel erover.
Dek weer af en laat nog 2 minuten staan.
Leg de zalm op de borden en serveer direct.

Bron: Becel
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug