Zalm met gemarineerde rode kool

  • ¼ rode kool
  • 500 g verse zalm
  • 1 dl Balsamico-azijn
  • 1 dl walnotenolie
  • 4 eetl. halfvolle gesuikerde yoghurt
  • 2 eetl. suiker
  • 1 eetl. honing
  • tijm
  • laurier
  • 1 stokje kaneel

Snij de rode kool zeer fijn en marineer ze in de azijn, suiker en honing, tijm, laurier, Belolive, walnotenolie, kaneel, laat zeker een halve dag rusten.
Snij de zalm recht naar beneden 0,5 cm dik en schik op een bord.
Plaats het bord in de oven zodat de zalm lauw wordt.
Warm wat marinade op en kruid ze.
Haal het bord uit de oven, schik wat rode kool in het midden en oversaus met de lauwe marinade.
Overgiet met wat yoghurt, versier met wat kervel.

Bron: VTM Lekker Thuis
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug