Five Spice zalm met gewokte knoflookspinazie en Chinese mie

five_spice_zalm (3K)

  • 400 g zalmfilet
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zak (250 g) Chinese eiermie
  • wokolie
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Chinese Five Spice
  • 1 ½ pak (à 450 g) bladspinazie (ontdooid, uit de diepvries)
  • 3 eetl. ketjap manis

Snijd de zalm in blokjes.
Pel en snijd de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes.
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de zalmblokjes en de ui voorzichtig ca. 5 minuten.
Voeg de woksaus toe en wok nog 2 minuten.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan.
Voeg de (uitgelekte) spinazie en de knoflook toe en wok deze 3 minuten.
Voeg de ketjap toe en bak deze 2 minuten mee.
Schep de warme mie in 4 diepe borden, schep de five spice zalm erop en geef de gewokte knoflookspinazie er naast.

Variatie
Vervang de spinazie door paksoi.
Voeg eventueel 1 theelepel sambal naar smaak toe.

Bron: Conimex

Terug