Gewokte zalm met ketjap-citroensaus

gewokte_zalm (1K)

  • 1 grote spitskool
  • 400 g zalmfilet
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 400 g witte rijst
  • 1 citroen
  • wokolie
  • zout, peper
  • 4 eetl. fijngehakte peterselie

Was en snijd de spitskool in smalle reepjes.
Snijd de zalm in blokjes.
Meng de zalm met 2 eetlepels ketjap en laat ca. 10 minuten marineren.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers uit.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de zalmblokjes voorzichtig in ca. 5 minuten.
Voeg de rest van de ketjap, de citroenschil en naar smaak citroensap, wat zout en wat peper toe.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de spitskool 5 minuten.
Breng op smaak met een scheutje ketjap.
Meng de rijst met de peterselie en verdeel over 4 borden.
Schep de zalm en de spitskool ernaast.

Op tafel
Zet sambal manis op tafel voor degenen die van extra pit houden.

Lekker anders kan ook
Vervang de spitskool door paksoi of Chinese kool.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en Aziatische vlaflip toe.

Bron: Conimex

Terug