Gegrilde zalm met kerrie-paddestoelen en ketjapmie

zalm_gegrild (2K)

  • 600 g gemengde paddestoelen
  • 1 zak Chinese eiermie
  • ketjap manis
  • 4 zalmfilets (elk ca. 100 g)
  • wokolie
  • Conimex Boemboe voor Kerrie Groenten

Maak de paddestoelen schoon en halveer eventueel de grote exemplaren.
Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Voeg na het afgieten een scheutje ketjap toe.
Goed mengen.
Bestrijk de zalmfilets met wat ketjap en kort laten trekken.
Verhit ondertussen een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok de paddestoelen 2 minuten.
Voeg 2 dl water en de boemboe toe en breng aan de kook.
Ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
Doe een scheutje olie in een hete grillpan of koekenpan en gril de zalm voorzichtig ca. 2 minuten aan elke zijde (de zalm blijft wat rosé van binnen).
Verdeel de ketjapmie over 4 borden, leg de zalm erop en geef de kerriepaddestoelen ernaast.

Lekker anders kan ook
Voeg aan de ketjap wat sambal brandal toe.

Op tafel
Zet knapperige gebakken uitjes op tafel om erover te strooien.

Bron: Conimex

Terug