Zalm in de oven

  • 600 g verse zalmfilet
  • olijfolie extravergine
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 bosje peterselie
  • 150 g zwarte olijven zonder pit
  • vers gemalen peper
  • zout

Spoel de zalmfilet af onder koud stromend water en droog de stukken vis op een schone theedoek.
Leg ze dan in een ovenschaal en schenk er olijfolie overheen.
Strooi er zout & peper over.
Snijd de teentjes knoflook overdwars doormidden en leg ze op de zalmfilet.
Was de peterselie en knip deze over de vis.
Voeg de olijven en de schijfjes citroen toe.
Bak de zalm op ovenstand 180 à 200 °C in ongeveer 10 minuten gaar.

Ik heb het al tweemaal gegeten, het is een snelle en simpele bereiding en het smaakt heerlijk.
Koop de zalm alleen vers en van een goede visboer, dit is echt smaakbepalend voor het hele gerecht.
Ik koop meestal eens per maand een hele zalm van de Sligro en laat deze in filets snijden en verpakken, perfecte smaak.

Bron: Charles U. Farley

Terug