Zalm met groene asperges en citroen

Zalm met groene asperges en citroen

  • 1 kg groene asperges
  • 1 zalmfilet op de huid, 750 g
  • 3 eetl. extra vergine olijfolie
  • 1 eetl. citroensap
 
  • 1 theel. citroenrasp
  • 2 theel. dijonmosterd
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 citroen, in dunne plakjes

Blancheer de asperges 3 minuten in kokend water met wat zout.
Spoel af onder koud
stromend water en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed de bakplaat (of een ovenschaal waar de vis in z’n geheel in past) met bakpapier en leg de zalm er met de huid naar beneden in het midden op.
Meng 2 eetlepels olijfolie met het citroensap, mosterd en 2 tenen knoflook en bestrijk hier de zalm mee.
Bestrooi de zalm met peper en zout en leg er de citroenplakjes op.
Meng de rest van de olijfolie met de rest van de knoflook en schenk over de asperges - zorg dat alle asperges met wat olie worden bedekt.
Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm op de bakplaat.
Bak in het midden van de oven 10 - 15 minuten tot de zalm net aan gaar is.

Bron: Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Gepubliceerd door: Gall & Gall

Terug