Zalm in filodeeg

Zalm in filodeeg

voor 5 stuks

  • 1 pak á 10 vellen filodeeg, ontdooid
  • 5 moten zalm
  • 75 g boter
  • 200 g spinazie
  • 250 g ricotta
 
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl. paneermeel
  • peper & zout
  • olie om in te bakken

Verwarm de oven op 200 °C.
Hak de teentjes knoflook fijn en bak deze kort aan in een grote pan met een beetje olie.
Roerbak hier ook de spinazie in.
Als de spinazie geslonken is doe deze dan in een vergiet en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
Voeg de spinazie bij de ricotta en breng op smaak met peper en zout.

Zalm in filodeeg
Zalm in filodeeg
Zalm in filodeeg

Smelt de boter en houd deze bij de hand.
Leg een vel filodeeg op een plank en besmeer deze met boter.
Plaats hierop een tweede vel filodeeg en smeer weer in met vloeibare boter.
Bestrooi een beetje paneermeel op de plek waar de zalm komt te liggen.

Zalm in filodeeg
Zalm in filodeeg
Zalm in filodeeg

Leg hier een moot zalm op en voeg hier bovenop een deel van het ricotta mengsel.
Vouw de zijkanten naar binnen en rol de zalm nu helemaal dicht, zorg dat het pakketje helemaal dicht is.
Besmeer de buitenzijde van het pakketje ook nog met een beetje.
Herhaal dit met de andere moten zalm.
Bak de zalm nu in ongeveer 20 - 25 minuten gaar en goudbruin.

Bron: Jaimy Van Dijke
Gepubliceerd door: Leuke Recepten

Terug