Zalm met dille op een bedje van groenten

    • groentenbed
  • 250 g tomaten in 4 stukken gesneden
  • 2 fijn gesneden stengels selderie
  • 1 fijngesneden ui
  • zout
  • snufje peper
  • 1 eetl. olijfolie
  • 4 moten zalm
  • 7½ cl room
  • 1 theel. fijn zout
  • snufje wittte peper
  • 5 à 6 fijngehakte takjes dille
  • wat takjes dille

Doe alle ingrediënten voor het groentebed in de stoompan.
Meng de room, de dille, het zout en de peper.
Doe de helft hiervan op het groetenbed.
Leg de moten zalm hierop en giet de rest van de room er overheen.
Bedek het geheel en laat het 10 minuten stomen.
5 minuten laten nagaren (rusten) en voor het opdienen garneren met een paar takjes dille.

Tuan Belanda (Jan)

Terug