Zalm met couscous en sinaasappel

Zalm met couscous en sinaasappel

voor 2 personen

  • ΒΌ groentebouillontablet met minder zout
  • 200 g zalmfilet
  • 150 g volkoren couscous
  • 400 g prei
  • 1 gele paprika
 
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 sinaasappel
  • 8 takjes koriander
  • 4 eetl. halfvolle yoghurt
  • peper

Breng 25 cl water met het stukje bouillontablet aan de kook.
Snijd de zalm in repen.
Neem de bouillon van het vuur en leg de zalm erin.
Laat de zalm in 8 minuten gaar worden.
Breng 200 ml water aan de kook.
Giet het water over de couscous en laat het afgedekt 10 minuten wellen.
Maak de prei en de paprika schoon.
Snijd de prei in ringen en de paprika in reepjes.
Verwarm de margarine en stoof hierin de prei kort.
Voeg de paprika toe en stoof de groente in 6 minuten verder gaar.
Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
Schil de sinaasappel dik en snijd hem in plakken.
Snijd de plakken sinaasappel in blokjes en vang het sap op.
Was de koriander en knip de blaadjes klein.
Meng de sinaasappel, het sap, de geraspte schil, de koriander en de yoghurt door de couscous.
Maak op smaak met peper.
Verdeel de couscous over 2 borden, leg de repen zalm erop en geef de groente erbij.

Zalm over?

Bron: Voedingscentrum

Terug