Gerookte zalm met citroenfettuccine

zalm_citroenfettuccine (2K)

voor 6 personen
  • 200 g fettuccine
  • 2 eetl. olijfolie
  • snufje saffraan of koenjit
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 theel. citroenschil
  • 8 cl citroensap
  • 1 eetl. suiker
  • 25 cl kippenbouillon
  • 300 g groene asperges
  • 4 lente-uitjes, in plakjes
  • 100 g zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 300 g gerookte zalm of gerookte zeeforel, in grote stukken getrokken
  • 200 g jonge spinazieblaadjes, gewassen
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 10 g verse dille
  • geplette zwarte peper naar smaak

Kook de fettuccine in een grote pan flink kokend water 'al dente' (gaar, maar met nog wat beet).
Laat hem goed uitlekken.
Doe olijfolie, saffraan of koenjit, knoflook, citroenschil en -sap, suiker en bouillon in een kom en roer het door elkaar.
Verhit het mengsel langzaam in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag.
Snijd de asperges in stukjes van 4 cm en laat ze pruttelen tot ze heldergroen en net gaar zijn.
Voeg lente-uitjes, tomaten en fettuccine toe en schep dit voorzichtig door tot het doorgewarmd is.
Neem de pan van het fornuis en schep voorzichtig de gerookte zalm of forel, spinazie, pijnpitten en dille erdoor.
Breng het op smaak met geplette zwarte peper en dien het meteen op.
Lekker met lofsalade met gehakte walnoot.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug