Zalmfilets met bonenpuree en mangosalsa

zalm_bonenpuree_mangosalsa (3K)

  • 1 flinke mango
  • 2 kleine komkommers
  • 1 eetl. jonge kappertjes
  • 1 kleine rode peper
  • 2 blikken cannellinibonen van 400 g
  • 25 cl kippenbouillon
  • 1 blaadje laurier
  • 2 teentjes knoflook (geplet)
  • 4 zalmfilets met vel (150 g elk)
  • 1½ eetl. olie

Mangosalsa
Snijd de mango en komkommer in blokjes.
Ontdoe de peper van zaadlijsten en snijd deze fijn.
Spoel de kappertjes af.
Doe alle ingrediënten in een kom en schep ze voorzichtig door elkaar.

Bonen en zalm
Spoel de bonen af en doe ze met de bouillon, knoflook en het laurierblad in een pan en breng dit aan de kook.
Temper de warmtebron en warm dit 5 minuten door.
Haal het laurierblaadje uit de pan.
Doe het mengsel over in een keukenmachine en klop het tot een glad en romig geheel.
Dep de zalmfilets droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een antiaanbakpan.
Bak de zalmfilets een paar minuten bij matige tot hoge temperatuur met het vel naar beneden, tot het vel krokant en goudgeel is.
Keer de filets en bak de andere kant ook nog een paar minuten tot deze net gaar is.
Serveer de zalmfilets tegen een bergje bonenpuree.
Doe daarop een lik bonenpuree.

Tip
Lekker met frisse komkommersalade met appelblokjes.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug