Gegrilde zalm met avocadosalsa

Gegrilde zalm met avocadosalsa

voor 2 personen

  • 500 g aardappelen
  • 400 g snijbonen
  • 1 halve avocado
  • citroensap
  • stukje bosui
 
  • 2 eetl. halfvolle yoghurt
  • 2 moten zalm
  • peper
  • nootmuskaat
  • 10 cl halfvolle melk

Schil de aardappelen.
Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
Kook de snijbonen in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
Neem het vruchtvlees van de avocado uit de schil.
Snijd de avocado in kleine blokjes en druppel er wat citroensap over.
Roer er wat fijn geknipte bosui en de yoghurt door.
Warm de grill voor.
Bestrooi de zalm met peper en gril de vis in 6 - 8 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
Breng de melk aan de kook.
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
Garneer de vis met de avocadosalsa en geef er de aardappelpuree en snijboontjes bij.

Avocado over?

Bron: Voedingscentrum

Terug