Wijngaardslakken met poleimunt

voor 6 personen

>

  • 1 kg wijngaardslakken
  • tijm
  • 2 stengels zoethout
  • 1 theel. zwarte thee
  • de schil van een sinaasappel en van een citroen
  • 4 laurierblaadjes
  • grote selectie
  • poleimunt
  • 2 Spaanse pepertjes
  • 1 stukje gember
  • 8 zwarte peperkorrels
  • anijszaadjes
  • zout
  • water
  • azijn om de slakken te wassen

Was de slakken grondig met water, azijn en zout tot het water volledig helder is.
Doe de karwij, anijs, tijm, peper, poleimunt en thee in een kaasdoek en leg deze samen met de andere ingrediƫnten in een pan met zoveel water dat de slakken onder staan.
Laat het geheel ongeveer 2 uur sudderen.
Breng het met zout op smaak en haal de pan van het vuur.
Haal de kaasdoek met de kruiden eruit en serveer de slakken in de bouillon.

Bron: Saborpuro

Terug