Vitello tonnato

Vitello tonnato

  • 300 g kalfshaas aan een stuk
  • 2 eidooiers
  • 80 g tonijn op olie
  • 4 ansjovisfilets op olie
  • 2 eetl. kappertjes
  • 2 eetl. citroensap
  • 250 ml neutrale, verse olie (geen olijfolie)

Zout het vlees goed en gul.
Pak het strak in met plastic folie (dat kan tot 150 °C worden verhit), leg het in een ovenschaaltje en zet in de oven.
Stel hem in op 100 °C, ja nu pas, en kom na 3 kwartier terug.
Haal het vlees uit de oven, laat het afkoelen en pak het daarna uit.
Snijd het in zeer dunne plakken.
Doe de eidooiers met de tonijn, ansjovisfilets, kappertjes en citroensap in de beker van de staafmixer.
Zet de mixer erin en pureer.
Schenk er de olie bij, laat de mixer onderin hard draaien en trek hem heel langzaam omhoog.
Als het goed is, heeft u nu tonijnmayonaise.
Voeg olie toe als hij te dun (!) lijkt.
Breng de saus op smaak met zout en misschien wat citroensap.
Verdeel het vlees over een schaal en laat het niet of maar weinig overlappen.
Bedek met saus.
Volgens de Italianen wordt het stukken lekkerder als je het zo een paar uur of een dag koel laat staan, afgedekt met folie uiteraard.
Garneer met meer kappertjes.

Bron: Onno Kleyn

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug