Vistaco's met limoensaus

Vistaco's met limoensaus

  • 4 kleine tortilla's
  • 500 g tilapia, of andere witvis
  • 125 g zure room
  • ½ sjalot
  • 1 avocado
  • 1 jalepeƱo peper
  • 1 limoen, sap
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tomaten, zonder zaadlijst
  • 3 stengels lente-ui
 
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • 1½ theel. komijn
  • ½ theel. peper
  • ½ theel. zout
  • ½ theel. cayennepeper
  • verse peterselie of koriander
  • veldsla of ijsbergsla

Maak een kruidenmixje voor de vis met de paprikapoeder, oregano, knoflookpoeder, komijn, peper, zout en een cayennepeper.
Dep de vis droog en verdeel de kruiden rondom over de vis.
Zet even weg.
Snijd de tomaten in hele kleine blokjes (de zaadlijsten verwijderen).
Snipper het sjalotje, snijd de lente-ui in smalle ringetjes, japeƱopeper fijnsnijden en snijd de knoflook ragfijn.
Meng alles grondig door elkaar en voeg het sap van de limoen toe.

Vistaco's met limoensaus
Vistaco's met limoensaus
Vistaco's met limoensaus

Maak af met verse peterselie of koriander.
Maak het limoensausje door de zure room te vermengen met een geperst teentje knoflook, limoensap, komijn en een snuf peper en zout.
Bak de vis in een scheutje (olijf)olie in circa 5 minuten per kant rondom bruin.
Snijd ondertussen de avocado in stukken.
Neem een kleine tortilla wrap en beleg met wat (veld- of ijsberg)sla, daarop wat tomatensalsa en een paar stukjes avocado en daarbovenop de stukken vis.
Maak af met een riante laag romige limoensaus.

Bron: Smaakmenutie

Terug