Vissticks met snijboontjes en aardappelen

Vissticks met snijboontjes en aardappelen

  • 6 aardappelen
  • 400 g snijbonen
  • 2 tomaten
  • 250 g kabeljauw
 
  • peper
  • 1 eetl. volkorenmeel
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 1 theel. mosterd

Schil de aardappelen en was ze.
Verwijder de puntjes van de snijbonen en was de bonen.
Snijd de snijbonen in ruitjes of snippers.
Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
Kook de aardappelen in weinig water in 20 - 25 minuten gaar.
Kook de snijbonen in weinig water in 6 - 8 minuten gaar.
Snijd de visfilet in repen.
Bestrooi de vis met peper en het volkorenmeel.
Verwarm de margarine en bak hierin de visreepjes in 5 minuten gaar en bruin.
Schep de vis uit de pan.
Bak de stukjes tomaat even in de achtergebleven margarine.
Giet er 10 cl water bij en laat de jus even pruttelen.
Roer de mosterd door de jus.
Geef dit bij de aardappelen, snijbonen en vissticks.

Verse vis over?
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Bron: Voedingscentrum

Terug