Visspiesen met gestoofde tomaten en stokbrood

Visspiesen met gestoofde tomaten en stokbrood

voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olie
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. tomatenketchup
  • ½ theel. gedroogde oregano
  • peper
  • 1 kleine courgette
 
  • 200 g stevige visfilet, bijv. pangasius, tilapia, heilbot
  • 400 g tomaten
  • 1 kleine ui
  • Italiaanse keukenkruiden
  • 50 g grote garnalen
  • ½ volkoren stokbrood

Pers een half teentje knoflook uit boven een schaal.
Klop er 1 eetlepel olie, het citroensap, de ketchup, de oregano en wat peper door.
Was de courgette en snijd hem in blokjes.
Snijd de vis in blokjes.
Schep de marinade door de blokjes vis en courgette.
Laat dit 30 minuten afgedekt in de koelkast staan.
Was de tomaten en snijd ze in parten.
Pel de ui en snijd de ui en de rest van de knoflook klein.
Fruit de ui en de knoflook zacht in de rest van de olie.
Voeg de tomaten met wat peper en Italiaanse keukenkruiden toe en stoof ze in 8 minuten gaar.
Rijg aan spiesen afwisselend blokjes vis, courgette en een garnaal.
Rooster de spiesen in een hete grillpan in ca. 6 minuten gaar.
Geef er de gestoofde tomaten en stokbrood bij.

Garnalen over?

Bron: Voedingscentrum

Terug