Visspiesen met mangomosterd

Visspiesen met mangomosterd

voor 2 personen

  • 4 grote garnalen (rauw, diepvries)
  • 2 theel. citroensap
  • mespunt gemberpoeder
  • mespunt sambal
  • 2 eetl. sojasaus of ketjap
  • 150 g stevige visfilet (bijv. koolvis, tilapia, zalm)
  • ½ mango
  • 2 eetl. mosterd
  • 2 eetl. witte wijn

Laat de garnalen ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak een marinade van het citroensap, het gemberpoeder, de sambal en 1 eetlepel sojasaus.
Snijd de vis in blokjes.
Meng de marinade door de vis en de garnalen en laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes om de pit weg.
Pureer het vruchtvlees van de mango in de keukenmachine of met een staafmixer.
Roer er de mosterd, de wijn en de resterende lepel sojasaus door.
Warm de grill of barbecue voor.
Rijg de visblokjes en garnalen aan grote spiesen.
Gril de vis in ca. 6 minuten gaar en bruin.
Geef de mangomosterdsaus er bij.

Menusuggestie
Lekker met een tomatensalade en volkoren stokbrood.

Citroensap over?

Bron: Voedingscentrum

Terug