Visspiesen

voor 2 personen

  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. tomatenketchup
  • ½ theel. gedroogde oregano
  • 1 kleine courgette
  • 50 g grote garnalen
    • 200 g stevige visfilet
  • (tilapia, heilbot, pangasius)

Pers het halve teentje knoflook uit boven een schaal.
Klop er de olie, het citroensap, de ketchup, de oregano en wat peper door.
Was de courgette en snijd hem in blokjes.
Snijd de vis in blokjes.
Schep de marinade door de blokjes vis en courgette.
Laat dit 30 minuten in de koelkast staan.
Rijg aan spiesen afwisselend blokjes vis, courgette en een garnaal.
Rooster de spiesen op de barbecue of onder de grill of in een hete grillpan in ca. 6 minuten gaar.
Strooi er een beetje zout over.

Menusuggestie
Lekker met een gestoofde tomaten en risotto.

Bron: Voedingscentrum

Terug