Visrolletjes in doperwtjessaus met Italiaanse groente

Visrolletjes in doperwtjessaus met Italiaanse groente

  • 1 venkelknol
  • 2 rode uien
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 200 g spinazie, snijbiet, winterpostelein of cavolo nero
  • 1 sjalotje
  • 3 eetl. vloeibare margarine
  • 200 g doperwten, diepvries
 
  • 4 stukjes visfilet à 100 g
  • peper
  • 125 g gerookte zalm, langgesneden
  • tijm
  • 2 blikken cannelli- of witte bonen, totaal gewicht ca. 500 g
  • 8 takjes basilicum of munt
  • 1 citroen of limoen

Maak de groente schoon.
Snijd de venkel in 8 dunne partjes, uien in halve ringen en paprika´s in flinke stukken.
Snijd eventueel de cavolo in repen.
Snijd het sjalotje in snippers.
Fruit het sjalotje zacht in 1 eetlepel margarine.
Voeg de doperwtjes toe met 10 cl water en stoof de doperwtjes 5 minuten.
Dep de stukjes visfilet droog met keukenpapier en bestrooi de vis met peper.
Snijd van de gerookte zalm 4 plakken.
Houd een paar reepjes of stukjes zalm achter.
Wikkel ieder stukje visfilet in een plakje gerookte zalm.
Pureer de doperwten met een staafmixer fijn.
Roer de overgebleven zalm door de doperwten en maak de saus op smaak met tijm en wat peper.
Breng de doperwtjessaus aan de kook en leg de visrolletjes erin.
Houd de saus tegen de kook aan en pocheer de vis in 20 minuten gaar.
Verwarm de rest van de margarine in een grote pan en fruit hierin de uienringen zacht.
Voeg de venkel toe en smoor 5 minuten mee.
Voeg de paprika toe en laat de groente in 10 minuten verder gaar worden.
Spoel de cannellibonen af en laat ze uitlekken.
Doe de cannellibonen en de spinazie bij de groente en warm het geheel goed door.
Was de kruiden en maak hiermee de groente op smaak.
Snijd de citroen in parten.
Serveer de visrolletjes in de doperwtjessaus en de parten citroen bij de groente en bonen.

Verse kruiden over?

Bron: Voedingscentrum

Terug