Visragout met doperwtjes, wortelen en aardappelen

Visragout met doperwtjes, wortelen en aardappelen

voor 2 personen

  • 400 g aardappelen
  • 200 g, (winter)wortel
  • 200 g visfilet, bijv. pangasius
  • peper
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetl. vloeibare margarine
 
  • 2 eetl. volkorenmeel
  • 200 g diepvries doperwten
  • 50 g garnalen
  • 2 eetl. kookroom
  • 6 sprieten bieslook
  • 1 eetl. dille, vers of uit de diepvries
  • citroensap

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakken of repen.
Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper.
Breng 30 cl water aan de kook.
Leg de vis er in en laat de vis tegen de kook aan in 5 minuten gaar worden.
Neem de vis voorzichtig uit het vocht.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Verwarm de margarine en fruit hier de uienringetjes zacht.
Strooi het volkorenmeel erover en warm dit goed door.
Giet er bij gedeelten, onder goed roeren het stoofvocht bij en breng dit aan de kook.
Laat de saus enkele minuten zacht koken.
Kook de wortelen in een bodempje water in een paar minuten gaar.
Warm de laatste minuut de doperwten mee.
Spoel de garnalen in een zeef af.
Meng de stukjes vis en de garnalen voorzichtig door de saus en voeg de room toe.
Warm het geheel goed door.
Maak de ragout op smaak met de klein geknipte bieslook, de dille, enkele druppels citroensap en wat peper.

Citroensap over?

Bron: Voedingscentrum

Terug