Vispakketjes in wijnbladeren

  • 2 verse wijnrankbladeren (evt. uit blik)
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 eetl. peterselie
  • 1 eetl. verse basilicum in reepjes
  • 1 theel. gemalen korianderzaad
  • wat peper
  • 1 mooi visje (liefst een kleine roodbaars of rode poon)
  • citroen
  • olijfolie

Blancheer per persoon 2 wijnrankbladeren en dep ze droog of spoel wijnrankbladeren uit blik schoon en dep die droog.
Maak een marinade van de olijfolie, citroensap, peterselie, basilicum, korianderzaad en wat peper.
Maak per persoon 1 visje (maar laat de kop eraan) en zet die 2 uur in de marinade.
Leg 2 wijnrankbladeren op elkaar, leg daarop een vis, daarop een schijf citroen en een blaadje basilicum en vouw de bladeren erom (zodat de kop en de staart eruit steken).
Bestrijk ze met olijfolie en rooster ze aan beide kanten 3 minuten.

Bron: Astrid Veltman

Terug