|
|
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de winterpeen in reepjes van 0,5 bij 10 cm.
Doe hetzelfde met de knolselderij en prei.
Meng in een kommetje alvast de olijfolie met de fijngesneden teentjes knoflook en een scheutje verse citroensap.
Blancheer de groenten 2 minuten in kokend water en spoel af met koud water.
Bestrooi met zout en peper.
Neem 4 stukken aluminiumfolie of bakpapier en verdeel de groenten hierover.
Besprenkel met de helft van de knoflookolie.
![]() |
![]() |
![]() |
Plaats de kabeljauw op de groente en besprenkel met de andere helft van de knoflookolie.
Leg daarop een takje rozemarijn en tijm en eindig met een schijfje citroen.
Schenk 1 eetlepel witte wijn bij elk pakketje en vouw ze goed luchtdicht.
Stoom de pakketjes circa 15 minuten in de oven.