Vis-ovenschotel met prei

voor 2 personen

  • 2 preien (ong. 300 g)
  • worteltjes (ong. 200 g)
  • 400 g kruimige aardappelen
  • een pakje gerookte makreelfilet (ruim 200 g)
  • 15 cl kookroom light
  • ¼ bouillonblokje
  • dille
  • kervel
  • zout & peper
  • peterselie ter garnering

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen en kook ze met wat zout.
Als ze gaar zijn giet je ze af, maar bewaar het kookvocht.
Stamp de aardappelen met het kookvocht en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
Ondertussen snijd je de preien in ringen en de worteltjes in plakjes.
Bak ze in een eetlepel olie, terwijl de aardappelen op staan.
Voeg hier de kruiden aan toe, het ¼ bouillonblokje en een klein scheutje water.
Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
Ontvel de gerookte makreel en scheur in stukken.
Leg ze onderin de ovenschaal.
Schep daar het prei-wortel mengsel op.
Giet de kookroom erover en dek af met de aardappelpuree.
Zet de schaal in de oven en laat het in ongeveer 20 minuten een mooi korstje krijgen.
Haal uit de oven en bestrooi met peterselie.

Bron: Doe maar gezond

Terug