Visovenschotel met aardappelen

voor 2 personen

  • 600 g aardappelen
  • 1 dunne prei
  • 200 g visfilet (bijv. kabeljauw)
  • 1 dl kookroom light
  • ½ dl droge witte wijn
  • 1 theel. bouillonpoeder

Schil de aardappelen en kook ze net gaar.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
Snijd de aardappelen in plakken en leg de helft in een ovenvaste schaal.
Verdeel de preiringen er over.
Bestrooi de vis met peper en leg de vis op de prei.
Dek dit af met de rest van de aardappelen.
Meng de room met de wijn en het bouillonpoeder en giet dit over de aardappelen.
Laat het gerecht in de hete oven in ca. 30 minuten gaar en bruin worden.

Menusuggestie
Lekker met doperwtjes met salie.

Terug