Vismousse met paprikacoulis

vismousse (2K)

voor 4 - 6 personen

  • 200 g gerookte zalm
  • 120 g gerookte heilbot
  • 1 dl + 2 dl room
  • 1 dl + ½ dl visfumet
  • ½ dl droge witte wijn
  • cayennepeper
  • 1 eetl. citroensap
  • peper & zout
  • 3 blaadjes gelatine
  • 4 grote bladeren spinazie
  • 1 bokaaltje gegrilde paprika'spaprika
  • veldsla

Snij de zalm in stukjes.
Doe ze in de blender of keukenmachine, samen met 2 dl room, het citroensap en een snuifje cayennepeper.
Mix tot een gladde massa.
Week de gelatine in koud water.
Verwarm de wijn met 1 dl visfumet in een pannetje.
Knijp de gelatine uit en los hem, van het vuur af, op in de warme vloeistof.
Roer er de zalmcrème door.
Mix de heilbot fijn in de blender.
Blancheer kort 4 grote spinaziebladeren.
Leg ze open op een schoon werkvlak.
Verdeel er overlangs de heilbot over en rol op.
Doe de helft van de zalmmousse in een kleine cakevorm (liefst van silicone) en leg er het visrolletje in.
Vul bij met de rest van de zalmmousse.
Zet ten minste 3 uur in de koelkast.
Mix 5 paprika's met een halve dl visfumet en 1 dl room tot een gladde saus.
Breng op smaak met peper en zout.
Snij de opgesteven vismousse in plakjes en serveer met de paprikacoulis en veldsla.

Snel-klaar-tip:
Vindt u het rolletje heilbot te veel gedoe?
Maak dan gewoon de zalmmousse.
Geen cakevorm van siliconen in huis? Individuele glaasjes zijn ook heel mooi.
Werk ze af met een spiegeltje van paprikacoulis en een plukje veldsla.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug