|
|
Snij de lente-ui in kleine stukjes en houd wit en groen apart.
Bak de geplette teen knoflook zachtjes in 2 lepels olijfolie tot hij kleurt.
Gooi de knoflook weg en doe er de uitgelekte kapucijners bij
Warm goed door en stamp met de 5 cl olie tot grove stamppot; gebruik wat uitlekvocht om het smeuïg te maken.
Breng op smaak met zout & peper.
Wrijf de stukken vis eerst gul in met sojasaus en daarna met 5-kruidenpoeder en gehakte knoflook.
Laat een kwartier of wat langer staan.
Verhit de oven voor op 200 °C.
Wentel de stukken vis in de sesamolie en leg ze in een ovenschaal.
Strooi het wit van de lente-ui erover.
Bak 8 minuten – niet langer – in de oven.
Haal uit de schaal en laat afgedekt met aluminiumfolie 4 minuten rusten.
Doe het limoensap en het groen van de lente-ui bij het bakvocht in de ovenschaal en roer los.
Serveer de vis op de kapucijnerstamppot, giet de jus erover en leg er een pluk rucola naast.