Chinese vismie met paksoi en citroen

mie (4K)

  • 1 pakje Conimex mix voor Chinese mie
  • 1 struik (ca. 500 g) paksoi
  • 1 citroen
  • 400 g stevige visfilet (bijv. koolvis-, roodbaars- of
  • tilapiafilet)
  • 1 zak Chinese eiermie
  • wokolie

Meng de groentemix (uit het pakje) met een halve dl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.
Was en snijd de paksoi in brede repen.
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
Snijd de visfilet in blokjes van ca. 4 cm.
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de mie toe, kook deze in ca. 4 minuten gaar.
Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een flinke scheut olie toe en bak de visblokjes 1 minuut.
Giet de overtollige olie af en bewaar de visblokjes.
Zet de wok terug op het vuur en roerbak de paksoi ca. 2 minuten.
Voeg de mie, het citroensap en -rasp en de kruidenmix toe en roerbak ca. 3 minuten.
Voeg de visblokjes en de kruidenmix (uit het pakje) toe en schep voorzichtig door elkaar en warm goed door.
Schep de gewokte Chinese vismie in diepe borden of kommen.

Lekker anders kan ook
Vervang de visfilet door 250 g rauwe gepelde garnalen.
Voeg met het citroensap een scheutje sojasaus toe.
Bestrooi het gerecht op het laatst met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook of peterselie.

Op tafel
Zet gebakken uitjes, ketjap en/of sojasaus, sambal, atjar en kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug