Viskroketjes

voor 2 personen

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gemberwortel (ca. 1 cm)
  • 200 g visfilet (bijv. koolvis)
  • 4 takjes koriander
  • ½ ei
  • ca. 1 eetl. bloem
  • paneermeel
  • olie

Maak de ui en de knoflook schoon.
Schil het stukje gember.
Hak de ui, knoflook en gember in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
Snijd de vis in stukjes.
Was de koriander.
Hak de vis en de koriander mee klein.
Maak het mengsel smeuïg met het losgeklopte ei en wat bloem.
Voeg naar smaak peper en een beetje zout toe.
Vorm van het vismengsel 6 rolletjes en rol ze door paneermeel.
Verhit een laagje olie in een pan en bak hierin de viskroketjes in ca. 8 minuten gaar en bruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Menusuggestie
Lekker met komkommersalade met atjar en gebakken zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug