Viskoekjes met couscous

Viskoekjes met couscous

voor 2 personen

  • 4 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gemberwortel, grootte van 1 duim
  • ½ bosje koriander
  • 200 g visfilet, bijv. koolvis
 
  • 3 tomaten
  • ½ komkommer
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 150 g volkoren couscous
  • 2 eetl. olie

Maak de bosuitjes schoon en pel de knoflook.
Schil het stukje gember.
Was de koriander.
Hak 1 bosuitje, de knoflook en de helft van de gember in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
Snijd de vis in stukjes.
Hak de vis en een deel van de koriander met de bosui en knoflook mee klein.
Voeg naar smaak peper toe.
Vorm van het vismengsel 6 platte koekjes.
Laat de viskoekjes afgedekt in de koelkast 20 minuten opstijven.
Was de tomaten en de komkommer.
Snijd de tomaten en komkommer in blokjes.
Snijd 1 bosuitje klein en meng dit door de tomaten en komkommer.
Zet de salade even weg.
Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
Strooi de couscous in een kom en schenk de bouillon erover.
Roer met een vork los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes in ca. 8 minuten gaar en bruin.
Rasp het overgebleven stukje gember.
Snijd de rest van de bosuitjes en de koriander klein.
Maak de couscous op smaak met de gember, de bosui en de koriander.
Geef er de salade en de viskoekjes bij.

Komkommer over?

Bron: Voedingscentrum

Terug