Viskoekjes - I

voor 2 personen

  • 200 g visfilet, diepvries of vers
  • 10 cl (vis)bouillon
  • ½ bosui
  • 1 ei
  • 1 eetl, paneermeel
  • 2 theel. dille, diepvries of vers
  • ± 1 theel. citroensap
  • 1½ eetl. vloeibare margarine

Laat de visfilet in de bouillon tegen de kook aan gaar worden.
Snijd het stuk bosui heel fijn.
Klop het ei los.
Verdeel de gare vis in stukjes en meng er de bosui, het losgeklopte ei, paneermeel, peper, een beetje zout, de dille en wat citroensap door.
Maak er een stevig mengsel van.
Voeg eventueel nog wat paneermeel toe.
Vorm er 6 kleine koekjes van en laat ze in de koelkast een half uur opstijven.
Verwarm de margarine en bak hierin de viskoekjes in 10 minuten bruin en gaar.

Menusuggestie
Lekker met broccoli en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum


Viskoekjes - II

Viskoekjes

voor 2 personen

  • 500 g aardappelen
  • 1 (rode) ui
  • 1 blik tonijn in water
  • 1 theel. geraspte citroenschil
  • 2 takjes peterselie
  • 15 cl halfvolle melk
  • 2 volkoren beschuiten
  • 400 g sperziebonen
  • 100 g champignons
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • peper
  • nootmuskaat

Schil de aardappelen.
Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Maak de ui schoon.
Snijd een stukje ui heel fijn en de rest in snippers.
Laat de tonijn uitlekken.
Meng de tonijn met de fijn gesneden ui en 1 kleine gare aardappel en maak dit op smaak met de citroenschil, fijn geknipte peterselie en wat peper.
Voeg eventueel wat melk toe om het tot een samenhangend mengsel te maken.
Maak de beschuiten fijn.
Vorm van het vismengsel 4 platte schijven en wentel ze door het beschuitkruim.
Maak de sperziebonen schoon.
Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
Bak de viskoekjes in de hete margarine in 10 minuten heet en bruin.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Bak de laatste minuten de rest van de ui en de champignons mee met de viskoekjes.
Breng de melk aan de kook.
Stamp de rest van de aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
Geef de viskoekjes met de sperziebonen en de aardappelpuree.

Melk over?

Bron: Voedingscentrum

Terug