Viskebabs met pittige aardappelsalade

Viskebabs met pittige aardappelsalade

voor 2 personen

  • 4 houten spiesen, 30 minuten geweekt in koud water
  • 8 Sint-Jakobsschelpen, schoongemaakt
  • 8 jumbogarnalen met staart
  • 150 g zeewolf, of een andere stevige vis,
    in blokjes van ca. 2,5 cm
  • 2 eetl. dikke, magere yoghurt
  • 2 eetl. Pataks Korma Indiase Kruidenpasta
  • ½ eetl. gedroogde kokos
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. verse dille, gehakt
  • 25 g rode ui, in grote stukken
  • 8 gedroogde pruimen, zonder pit
  • ½ theel. zwarte peper, grof gemalen
  • 250 g charlotte aardappelen of
    krielaardappeltjes, gewassen
  • 1½ eetl. Madras - Indiase Kruidenpasta
  • 2 eetl. Patak’s Raita
  • 1 theel. verse munt, gehakt
  • sap van ½ citroen
  • zout en peper naar smaak

Neem een schaal en vermeng daarin de kruidenpasta met de yoghurt, gedroogde kokos, knoflook, zwarte peper en dille.
Schep de Sint-Jakobsschelpen, garnalen en zeewolf door de marinade, dek de schaal af en zet deze 30 minuten in de koelkast.
Herhaal dit voor de andere spiesen.
Leg ze ca. 6 minuten op de barbecue of onder een hete grill.
Draai ze regelmatig om tot ze licht geschroeid en gaar zijn.
Serveer de kebabs met de pittige aardappelsalade.
Snij de aardappelen doormidden en breng ze aan de kook in een pan met water.
Voeg ¾ eetlepel kruidenpasta aan het water toe en laat de aardappelen 10 - 15 minuten koken of totdat ze volledig gaar zijn.
Doe de resterende kruidenpasta in een andere pan en doe er 1 eetlepel water bij.
Zet dit 3 minuten op een laag vuur, neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Neem een schaal en vermeng daarin de raita, de afgekoelde kruidenpasta en water, citroensap en verse munt.
Giet de aardappelen af en vermeng ze met de dressing.

Opmerking
Een heerlijke recept uit Kerala, een deelstaat in het zuidwesten van India. Het heeft een karakteristieke en gevarieerde keuken die vaak gebruik maakt van kokos en zwarte peper. Deze beide smaken vind je terug in deze voortreffelijke kebabs, evenals de fijne kruidenmix van onze Korma kruidenpasta. De malse, overheerlijke kebabs zijn perfect voor op de barbecue of onder de grill. Serveer ze met onze pittige aardappelsalade of gewoon op een bedje van sla.

Bron: Patak's Original

Terug