Visgratin

Visgratin

voor 2 porties

    • soepgroente
  • wortelen
  • selderij
  • prei
  • 20 cl groentebouillon
  • 8 cl sinaasappelsap, vers geperst
  • 2 zakjes venkelthee
  •  
    • 250 g aardappelen
    • zout & peper
    • suiker
    • 4 theel. olijfolie
    • 300 g kabeljauwfilets
    • 1 bosje gladde peterselie
    • 1 teentje knoflook
    • 1 theel. fijn geraspte sinaasappelschil

    Maak de soepgroente, snij de wortelen en selderij in kleine blokjes, snijd de prei in fijne ringen.
    Breng de bouillon en het sinaasappelsap aan de kook.
    Voeg de theezakjes toe, haal de pan van het vuur en laat het 5 minuten sudderen.
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Schil en snijd de aardappelen en kook ze als gekookte aardappelen.
    Knijp de theezakjes er goed uit.
    Voeg de groenteblokjes toe aan de bouillon en breng het weer aan de kook.
    Kruid met zout, peper en 1 snuifje suiker.
    Giet in een braadpan,ca. 25 cm Ø.
    Bestrooi met 2 theelepels olijfolie.
    Kook in de hete oven op de middelste plank gedurende 15 minuten.
    Wrijf de vis in met 2 theelepels olijfolie, breng op smaak met zout en peper.
    Na 15 minuten op de groenten leggen en nog eens 8 à 10 minuten koken.
    Pluk ondertussen de peterselie, hak de knoflook fijn, meng ze met de sinaasappelschil, breng ze op smaak met een beetje zout en peper.
    Giet de aardappelen af.
    Strooi wat peterseliemengsel over de vis, serveer de rest apart met de aardappelen.

    Bron: essen & trinken

    Terug