Visfilet in sambal-tomatensaus

visfilet_sambaltomatensaus (2K)
voor 2 personen
  • 150 g witte rijst
  • 50 g verse gember
  • 2 uien
  • 400 g stevige witte visflets (bijv. kabeljauw)
  • wokolie
  • 2 theel. sambal brandal
  • 1 blikje (ca. ½ l) tomatenstukjes
  • ketjap manis
  • 300 g gesneden snijbonen

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Schil en rasp de gember.
Pel en snipper de uien.
Snijd de visflet in stukken.
Verhit een wok.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de gember en ui 3 minuten.
Schep 3 eetlepels van het gember-uienmengsel in een schaaltje.
Voeg de sambal, de tomatenstukjes en 4 eetlepels ketjap aan de wok toe en laat de saus 5 minuten koken.
Leg de visflet in de saus en laat de vis in ca. 4 minuten gaar worden.
Verhit ondertussen een andere wok of hapjespan.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de snijbonen 6 minuten.
Voeg de rijst en de rest van het gember-uienmengsel toe en wok 1 minuut mee.
Roer er 2 eetlepels ketjap door.
Verdeel de snijbonen, rijst en vis over 2 borden.

Bron: Conimex

Terug