Visfilet in kruidensaus

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 kleine peper
  • 1 groene paprika
  • ½ theel. gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ theel. gemalen komijn (djinten)
  • 1 eetl. olie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 stukken visfilet
  • 4 takjes koriander

Warm de oven voor op 175 °C.
Maak de ui, peper en paprika schoon.
Snijd de ui in snippers, de peper in reepjes en de paprika in blokjes.
Fruit de ui en de peper met de koriander en de komijn in de olie glazig.
Voeg de paprika en de tomaten toe en laat de saus 10 minuten pruttelen.
Bestrooi de vis met peper en een beetje zout en leg de vis in een ovenvaste schaal.
Laat de vis in de hete oven in 10 minuten gedeeltelijk gaar worden.
Maak de saus op smaak met een beetje zout en schenk hem over de vis.
Laat de vis in nogmaals 10 minuten verder gaar worden in de oven.
Knip de koriander klein en strooi het over de saus.

Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en couscous.

Bron: Voedingscentrum

Terug