Visfilet met broccoli en sambal-klappersaus

visfilet_broccoli (11K)

  • 500 g stevige visfilet (bijv. roodbaarsfilet)
  • 1 struik broccoli
  • wokolie
  • 1 bakje boemboe voor ayam paniki
  • 1 pakje romige kokosmelk
  • sambal badjak
  • 1 zak Chinese eiermie
  • 4 eetlepels geraspte kokos

Snijd de visfilet in blokjes van ca. 4 cm.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes en was ze.
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout) aan de kook.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de broccoliroosjes 5 minuten.
Voeg de visblokjes en de boemboe toe, roerbak deze voorzichtig 2 minuten.
Voeg de kokosmelk en naar smaak wat sambal (hoe meer, hoe heter!) toe en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg ondertussen de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
Schep de gewokte visfilet in diepe borden of kommen en strooi de geraspte kokos erover.
Geef de mie er apart bij.

Lekker anders kan ook
Een feestelijk variant krijg je door de visfilet te vervangen door rauwe gepelde garnalen of in stukjes gesneden krabsticks (voeg deze op het laatst toe met de kokosmelk).
Wil je de saus wat minder heet, laat dan de sambal weg!

Op tafel
Zet atjar op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.
Wil je je maaltijd compleet maken, geef er dan een gemengde salade met tomaat en komkommer bij.

Bron: Conimex

Terug