Visfilet uit de braadzak - I

voor 2 personen

  • 1 gele paprika
  • 1 sjalotje
  • ½ blikje tomatenblokjes
  • mespunt basilicum
  • paprikapoeder
  • 2 stukken visfilet of moten vis
    (kabeljauw, koolvis, poon)
  • 1 braadzak

Warm de oven voor op 220 °C.
Maak de paprika en het sjalotje schoon.
Snijd de paprika in blokjes en het sjalotje in snippers.
Meng dit door de tomatenblokjes en voeg wat basilicum, paprikapoeder, peper en een beetje zout toe.
Doe de groente in een braadzak.
Bestrooi de vis met peper en weinig zout en leg de vis op de groente.
Maak de braadzak dicht met een touwtje.
Leg de braadzak in een ovenvaste schaal en prik er een gaatje in.
Laat de vis in de hete oven in 30 minuten gaar worden.

Menusuggestie
Lekker met witlof en röstirondjes uit de oven.

Bron: Voedingscentrum


Visfilet uit de braadzak - II

Visfilet uit de braadzak

voor 2 personen

  • 6 aardappelen
  • 1 gele paprika
  • 1 sjalotje
  • 2 eetle. vloeibare margarine
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • basilicum
 
  • paprikapoeder
  • peper
  • 2 stukken visfilet of moten vis, kabeljauw, koolvis, poon
  • 500 g broccoli
  • 1 braadzak

Warm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen.
Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Maak de paprika en het sjalotje schoon.
Snijd de paprika in blokjes en het sjalotje in snippers.
Fruit de sjalot in de margarine zacht.
Meng er de blokjes paprika, de tomatenblokjes, wat basilicum, paprikapoeder en peper door.
Doe de groentesaus in een braadzak.
Bestrooi de vis met peper en leg de vis op de groentesaus.
Maak de braadzak dicht met een touwtje.
Leg de braadzak in een ovenvaste schaal en prik er een gaatje in.
Laat de vis in de hete oven in 20 minuten gaar worden.
Maak de broccoli schoon.
Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
Geef de broccoli en de aardappelen bij de vis met de groentesaus.

Tomatenblokjes over?

Bron: Voedingscentrum

Terug