Viscurry met tomaat - I

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 eetl. rode currypasta
  • 1 eetl. olie
  • ½ pak passata di pomodori (gezeefde tomaten)
  • 150 g koolvis
  • 2 tomaten
  • 50 g garnalen
  • 4 takjes koriander of peterselie

Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Fruit de ui en de currypasta kort in de olie.
Voeg de passata toe en kook dit een paar minuten.
Snijd de vis in stukjes.
Was de tomaten en snijd ze in parten.
Laat de vis in enkele minuten in de saus gaar worden.
Schep er de parten tomaat en de garnalen door en warm het geheel goed door.
Strooi er klein geknipte koriander of peterselie over.

Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum


Viscurry met tomaat - II

Viscurry met tomaat

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 400 g sperziebonen
  • 2 tomaten
  • 200 g tomatenblokjes zonder zout
 
  • 1 eetl. rode currypasta
  • 1 eetl. olie
  • 150 g kabeljauwfilet
  • 50 g garnalen
  • 6 takjes koriander of peterselie

Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Pel de ui en snijd hem klein.
Maak de sperziebonen schoon.
Was de tomaten en snijd ze in parten.
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
Fruit de ui en de currypasta kort in de olie.
Voeg de tomatenblokjes toe en kook dit een paar minuten.
Snijd de vis in stukjes.
Laat de vis in enkele minuten in de saus gaar worden.
Schep er de parten tomaat en de garnalen door en warm het geheel goed door.
Was de koriander en strooi het erover.
Geef de rijst en de sperziebonen erbij.

Currypasta over?

Bron: Voedingscentrum

Terug