Viscurry uit Sri Lanka

  • 1 theel. hot currypoeder
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 1 klein stukje gember
  • 1 theel. chilipoeder
  • 1 theel. amandel-essence
  • 1 mespunt saffraanpoeder
  • 1 klein stukje kaneelstokje
  • 3 kardamonzaadjes
  • zout naar smaak
  • enkele kruidnagels
  • 500 g vis (tilapia, kabeljauw enz.)
  • 8 eetl. azijn
  • eventueel ½ kopje yoghurt
  • wat olie om te bakken

De vis in stukjes snijden en in een bakje in de azijn leggen.
De ui fijnsnijden en in wat olie bakken met de kaneel, wat kruidnagels en de kardamonzaadjes.
Wanneer de ui bruin is, de fijngehakte knoflook en geraspte gember toevoegen.
Als de knoflook bruin is, de rest van de ingrediënten en de stukjes vis toevoegen, met de azijn.
Het geheel op een middelmatig hoge vlam voorzichtig roerend aan de kook brengen.
Ongeveer 15 minuten laten sudderen, af en toe roeren.
Wil je een dikkere curry, dan een half kopje yoghurt toevoegen.
Serveren met bijv. rijst (basmati, pandan) en opgebakken sperzieboontjes.

Gepubliceerd door Cecile

Terug