Viscurry uit Goa

  • 600 g witvisfilet, kabeljauw, tilapia, in mootjes
  • wat vers limoensap
  • 1 rode peper, met zaad als je van pittig houdt
  • 1 rode puntpaprika, zonder zaadjes
  • 100 g geraspte kokos (liefst vers)
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetl. gemalen korianderzaad
  • ½ eetl. gemalen komijnzaad
  • 1 eetl. tamarinde (pot, toko)
  • beetje olie
  • 1 gepelde tomaat (blik)
  • 2 groene pepers, in de lengte ingesneden

Bestrooi de vis met zout en smeer hem in met limoensap.
Zet weg.
Doe de rode peper met de paprika en kokos, de helft van de ui, de knoflook en de specerijen in een blender en draai glad.
Voeg een drupje water toe als dat nodig is.
Indiërs willen de saus helemaal glad hebben.

Fruit de resterende ui in een scheutje olie op niet te hoog vuur tot hij voorbij glazig is en begint te kleuren.
Voeg de saus toe en bak die mee tot de olie zich begint te scheiden van het vocht.
Roer de tomatenpuree los met de tamarinde en een lepel saus en meng dat door het gerecht.
Doe er de groene pepers, halve liter water en zout bij en laat 10 minuten pruttelen.
Voeg als laatste de vis bij het gerecht en laat die in de saus gaar worden in een minuut of vier.
Eet met basmatirijst.

Bron: Onno Kleyn

Terug