Viskerrie met champignons

Viskerrie met champignons

  • 2 sjalotten
  • 250 g bruine champignons
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g visfilet, bv. zalm, koolvis of kabeljauw
  • 4 eetl. kokosolie
 
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 2 eetl. kokosnootbloem
  • 40 cl kokosmelk
  • 3 eetl. citroensap
  • zeezout
  • verse peterselie of koriander, om te garneren

Pel de knoflookteentjes en sjalotten.
Snijd de sjalotten in vieren en hak de knoflook fijn.
Was, en snijd de paprika's fijn.
Maak de champignons schoon en snijd ze in stukken.
Dep de verse of ontdooide vis droog en snijd het in stukken.
Bak vervolgens ongeveer 3 minuten in een pan met de kokosolie en voeg zout toe.
Haal de vis uit de pan en zet het opzij.
Voeg de champignons, sjalotten, paprika's en knoflookteentjes toe aan de pan en bak ze ongeveer 3 minuten.
Bestrooi met kerriepoeder en kokosmeel en bak het aan.
Voeg de kokosmelk toe en laat ongeveer 5 minuten sudderen.
Breng op smaak met kerrie en zout.
Leg de vis in de kerrie en laat kort sudderen.
De heerlijke viscurry is dan klaar.

Bron: Dr. Goerg Coconut Club

Terug