Viscurry - I

  • 500 g pangafilet
  • 1 grote ui
  • 300 g wortel
  • 200 g bloemkool
  • 3 eetl. kerriepoeder
  • olijfolie
  • 1 visbouillonblokje
  • 25 cl Griekse yoghurt
  • 1 eetl. bloem

Snijd de vis in blokjes en dep goed droog.
Snijd de ui in ringen, de wortel in stukjes en de bloemkool in roosjes.
Kook of stoom de bloemkool en de wortel beetgaar (niet te lang).
Meng de vis met twee eetlepels kerriepoeder.
Bak de uiringen in de olie glazig, voe de vis toe en bak het geheel een paar minuten.
Los het bouillonblokje op in 10 cl kokend water en voeg dit toe.
Even zachtjes laten doorkoken.
Maak van de bloem en een beetje water een glad papje.
Doe dit bij de vis, met de yoghurt, 1 eetlepel kerriepoeder en de groenten.
Voorzichtig doorroeren en even doorwarmen, zonder aan de kook te laten komen.
Serveren met rijst.

Gepubliceerd door: PM3 Receptensite


Viscurry - II

Zeer pittige curry met red snapper of brasem

voor 2 personen

  • 1 grote red snapper of brasem
  • het sap van 1 citroen
  • 3 eetl. plantaardige olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 tenen knoflook uit de knijper
  • 3 eetl. kerriepoeder
  • 1 opgehoopte lepel gladde pindakaas
    (bij voorkeur zonder zout)
 
  • 400 g tomaten uit blik (gehakt)
  • ½ groene paprika (in reepjes)
  • 2 plakjes verse gember (geschild)
  • 1 groene chilipeper (gehakt en zonder zaadjes)
  • 60 cl visbouillon
  • 1 eetl. fijngehakte verse koriander
  • zout
  • versgemalen peper

Bestrooi de vis van binnen en van buiten met zout en peper en leg hem in een ondiepe schaal.
Sprenkel het citroensap erover.
Dek de schaal losjes af en laat de vis minstens 2 uren marineren.
Verhit de olie en fruit er de ui en knoflook 5 minuten in.
Draai het vuur lager, roer het kerriepoeder erdoor en roerbak nog 5 minuten.
Roer de tomaten en pindakaas erdoor.
Goed mengen en vervolgens de paprika, gember, chilipeper en bouillon toevoegen.
Alles goed omscheppen en dan 10 minuten laten sudderen.
Snijd de vis in grote stukken en leg die voorzichtig in de saus.
Laat 20 minuten sudderen, of tot de vis gaar is.
Schep dan de vis voorzichtig met een schuimspaan uit de saus en leg hem even apart.
Roer de koriander door de saus en breng de saus op smaak met zout en peper.
Giet wat bouillon (of water) bij de saus als hij te dik is.
De vis terugdoen in de saus en laten doorwarmen.
Meteen opdienen.

Bron: Joke Beulecke, uit Smulpaap
Gepubliceerd door: Esther's homepage

Terug