Visbroodje

Visbroodje

voor 2 porties

  • 2 eieren
  • 1 augurk
  • 1 eetl. augurkenvocht
  • ½ rode appel
  • 1 eetl. mayonaise
  • 100 g roomyoghurt
  • zout & peper
  • 1 theel. citroensap
 
  • ½ bos peterselie
  • 2 eetl. melk
  • 40 g bloem
  • 40 g paneermeel
  • 2 stuks kabeljauwfilets
  • 40 g geklaarde boter
  • 2 kadetjes
  • 2 blaadjes sla

Kook 1 ei hard in kokend water, blussen en schillen.
Hak de augurk fijn.
Snijd de appel in dunne plakjes en snijdt in kleine blokjes.
Meng de mayonaise, roomyoghurt, augurkenvocht, wat zout, peper en citroensap tot een remoulade.
Peterselie plukken, fijn hakken, en eventueel op smaak brengen.
Klop 1 ei, met melk en een beetje zout en leg het op een diep bord.
Doe bloem en broodkruimels op een bord.
Draai de vis eerst in de bloem, dan in het ei en tenslotte in de kruimels.
Bak in hete geklaarde boter in een gecoate pan op matig tot hoog vuur gedurende 4 à 5 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
Op keukenpapier laten uitlekken.
Snijd de kadetjes doormidden en bedek ze elk met 1 slablad.
Leg er de vis op.
Strooi er wat remoulade op en dek af met het deksel van het broodje.
Serveer de rest van de remoulade apart.

Bron: essen & trinken

Terug