Vis in zoutkorst

voor 6 personen

  • 1 hele vis van ± 1½ kg (zalm, zeebaars)
  • 1 losgeklopt eiwit
    • voor de zoutkorst:
  • 1 kg grof zeezout kneed hiervan een deeg
  • 350 g bloem
  • 4 eetl. fijngeknipte kruiden:
    peterselie, lavas en basilicum
    of naar smaak andere kruiden
  • 6 eiwitten
  • grofgemalen peper
  • geraspte citroenschil

Verwarm de oven voor op 250 °C.
Kneed de kruiden door het zoutdeeg en rol het uit tot een lap die om de vis past.
Leg de vis op de deeglap en vouw het deeg om de vis heen.
Plak de randen met eiwit vast.
Bak de vis ± 30 minuten, laat hem 15 minuten rusten, hak de korst stuk en serveer de vis in zijn geheel.
Verdeel hem aan tafel en geef er bijvoorbeeld een citroenboter-, cresson- of peterseliesaus bij.
In plaats van één grote kun je ook twee kleinere vissen nemen; daar is makkelijker aan te komen (bijvoorbeeld zeebaars).
Pas dan wel de baktijd aan.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug