Vis met zomergroente

Vis met zomergroente

voor 2 personen

  • 600 g aardappelen
  • 250 g broccoli
  • 1 gele paprika
  • 2 stukken visfilet bijv. kabeljauw
  • 2 theel. viskruiden zonder zout
 
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 200 g diepvries doperwtjes
  • peper
  • nootmuskaat
  • 15 cl halfvolle melk

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 à 25 minuten gaar.
Maak de groente schoon.
Snijd de broccolistelen in stukjes en verdeel de roosjes in gelijke grootte.
Snijd de paprika in reepjes.
Wrijf de vis in met de viskruiden.
Verwarm de margarine en bak hierin de vis aan beide zijden bruin.
Voeg de broccoli, de paprika en de doperwtjes toe met wat peper en een scheutje water.
Stoof het geheel met een deksel op de pan in 8 minuten gaar.
Breng de melk aan de kook.
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree en geef dit bij de vis met groente.

Broccoli over?

Bron: Voedingscentrum

Terug