Pesce in saôr - Vis in zoetzuur

  • 600 g mulletjes
  • 6 uien
  • olijfolie
  • 15 cl witte wijnazijn
  • laurier
  • 50 g witte rozijnen, geweld in lauw water en uitgelekt
  • 50 g pijnboompitten, 20 minuten geroosterd op 60 °C
  • bloem
  • gehakte bladpeterselie

Dit is een typisch Venetiaans gerecht en kan gemaakt worden van allerlei vissoorten zoals sardines, sliptong, mulletjes en zelfs langoustines.

De mulletjes schoonmaken: ontschubben en ingewanden eruit, goed uitspoelen en afdeppen met keukenpapier.
Licht bloemen en kort frituren in olijfolie; ze moeten nog niet helemaal gaar zijn.
Op keukenpapier leggen om uit te lekken, bestrooien met zout & peper.
Tegelijkertijd de uien in dunne ringen snijden en met een laurierblad langzaam in olijfolie fruiten tot de natuurlijke suikers van de ui vrijkomen, ongeveer een half uur.
De azijn, rozijnen en pijnboompitten toevoegen en nog even door laten koken.
De mulletjes in een schaal leggen waar ze naast elkaar in passen en de hete marinade er over gieten.
Afdekken en op een koele plek zetten; liefst 1 dag laten marineren.
Bestrooi met peterselie voor je ze opdient.

Bron: Onno Kleyn

Terug