Gebakken vis met zoetzure saus

Gebakken vis met zoetzure saus

voor 2 personen

  • 2 lekkerbekjes
  • 150 g verse ananasstukjes
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 1 rode paprika
  • ½ rode peper
 
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. azijn
  • 1 eetl. gember op siroop
  • ½ eetl. maizena

Snijd de ananasstukjes kleiner en vang het sap op.
Maak de sjalot, paprika en rode peper schoon.
Snijd het klein.
Fruit de sjalot in de olie glazig.
Voeg de paprika, de reepjes peper, de ananas met het sap, de azijn, 10 cl water en de kleingesneden gember toe en laat dit enkele minuten koken.
Bind de saus met de aangemengde maizena.
Warm de gebakken vis eventueel op in een droge koekenpan of een voorverwarmde matig hete oven en serveer de saus er bij.

Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes en aardappelpuree.

Spaanse peper over?

Terug