Vis met zeewiercrunch

Vis met zeewiercrunch

  • 2 (oude) volkoren boterhammen
  • 1 eetl. sesamzaad
  • 2 blaadjes nori
 
  • 4 wijtingfilets of andere visfilet
  • 1½ eetl. olie

Snijd de korsten van het brood en rooster het brood bruin en krokant.
Bak het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
Knip de vellen nori in stukken.
Maal het brood met de stukjes nori in de keukenmachine fijn.
Meng er het sesamzaad door.
Warm de grill voor.
Bestrooi de wijtingfilets met wat peper.
Bestrijk een lage ovenvaste schaal met wat olie en leg de vis er op.
Verdeel het brood-zeewiermengsel over de wijtingfilets en druppel de rest van de olie er over.
Laat de vis onder de hete grill in ca. 5 minuten gaar worden en bruin kleuren.

Menusuggestie
Lekker met Hollandse ratatouille en aardappel-knolselderijpuree.

Hiervoor heb je nodig . . .
Hollandse ratatouille
Aardappel-knolselderijpuree

Bron: Voedingscentrum

Terug