Vis in tomatensaus

Vis in tomatensaus

voor 2 porties

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 theel. suiker
  • 2 theel. tomatenpuree
  • 1 blikje geschilde tomaten, 425 g
  • zout & peper
 
  • ½ theel. gedroogde oregano
  • 400 g koolvisfilets
  • 6 el slagroom met slagroom
  • cayennepeper
  • 2 eetl. gehakte peterselie

Hak de ui en knoflook fijn, fruit deze in hete olijfolie.
Bestrooi met suiker en laat het smelten.
Voeg de tomatenpuree toe en fruit kort.
Voeg de geschilde tomaten toe met het sap, breng op smaak met zout, peper en oregano, breng het aan de kook en laat het 10 minuten koken op een matig vuur.
Snijd de koolvisfilet in blokjes van ca. 3 cm, en en licht met peper en zout bestrooien.
Voeg de slagroom toe aan de saus, breng op smaak met zout, wat cayennepeper en eventueel suiker.
Leg de stukken vis in de saus, dek af en kook ze 6 à 8 minuten op een laag vuur, draai de stukken vis halverwege om.
Serveer bestrooid met de peterselie.

Bron: essen & trinken

Terug